torstai 28. helmikuuta 2013

Skissedilla #199

Kyllä sitä sitten on askartelija kummallinen kun ensin sitä paperia pitää ostella ja sitten sitä ei raaski käyttää.. Niin kävi taas tälläkin kertaa. Kuvat kädessä tongin läpi papereita ja löysin juuri ihanan, mutta.. Voi onnetonta, se on liian tuore ostos, eihän sitä voi vielä käyttää, täytyy löytää joku toinen vaihtoehto.. No löytyi sieltä sitten muutakin.
Vaihtoehto nro 2 oli vain liian vihreä joten se vaati silauksen gessoa pintaansa. Hyvähän siitäkin sitten tuli, ja tällä mukana Skissedillan viikon haasteessa.

When browsing through my papers for these photos I found just the ringht one. But unfortunately it was too new and couldn't be used yet, how silly is that?? The second choice was too green and needed some gesso. The page turned out all right, and with this I take part to Skissedilla #199.

It tells about my husband who finds his hidden teenager when he's around his nephews and their toys, in this case this moped.
This is a slice of wine bottle cork that I stamped on. Papers are Prima except the EP printed film strip. I followed the sketch and added journaling and papers to the bottom of the LO.

Leiskassa armas aviomieheni joka taantuu yllättävän äkkiä veljenpoikiensa mopojuttujen tasolle. Ja pääsee jopa mopon puikkoihin, joka näin talviaikaan aiheutti jo minussa niiden normaalien hymyjen sijaan vähän hirvitystä.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Aikansa kutakin

Skräppihetket haasteen numerossa 2 käskettiin tehdä villiä muotoa.
Päädyin käyttämään Bo Bunnyn kellotauluista pylpyräpaperia (no mikä nyt lieneekään), jo siksi että aihe käsitteli otsikon mukaisesti erään ajan päättymistä. Nimittäin usean kotivuoden jälkeen syksyllä on allekirjoittaneen aika palata työelämään, siksi siis otsikolla aikansa kutakin. Kuva lienee tähän aiheeseen ehkä turhan iloinen, mutta kovin montaa kuvaa ei minusta arkistoista löydy.
Paperin käyttöalue olikin yllättävän pieni eikä siihen ihmeitä mahtunut. Valokuvan reunat päädyin repimään ja kuvan alle on levitetty gessoa jonka jälkeen leimasin siihen kiekuraleimasimella ilman mustetta. Koristerykelmästä löytyy muutama lapseni puisesta koottavasta peräisin oleva puunappula.

lauantai 16. helmikuuta 2013

Äidit ja pojat - elämän tosiasioita

Kyllästyin selaamaan eri askartelukauppojen nettisivuja siinä toivossa että löytäisin itseäni miellyttäviä maskeja tai stansseja suihkeiden kanssa käytettäväksi. Jos yhdestä paikasta löytyy yksi niin tietäähän sen että ne ostokset ei jää vain siihen yhteen asiaan ja sitten mieli tekisikin seuraavasta liikkeestä jotakin toista, ja luottokortti lopulta pitää hirvittävää meteliä siitä että limitti alkaa olla lähellä.. 
En siis ostanut mistään mitään ja tein niitä maskeja itse.
 Tähän käytin sabluunaa johon olin leikellyt erilaisten nuolien kuvia. Onhan näissä itse tehdyissä hinnan lisäksi sekin plussa, että siitä saa käyttöönsä myös sen irti leikatun kuvion. Tässä tapauksessa säästin pari isompaa irtonuolta.

Tällä sivulla osallistun Pskarteluhaasteen Maskaus -haasteeseen.

 Elämän tosiasioita ;)

Oletko huomannut arvonnan? Vielä ehtii mukaan jos äkkiä sinne siirtyy.
Lehtipollon muuttoarvonta

Samaisesta osoitteesta muistettiin minua myös tällä
New Blog Love
Säännöt kuuluu tässä seuraavanlaisesti
-Kiitä antajaa 
ja linkitä bloggaaja joka antoi tunnustuksen sinulle.
-Valitse viisi blogia joilla on alle 200 lukijaa
ja kerro heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
- Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen,
antavat sen eteenpäin.
Joten iso kiitos Lehtipollo! Olen kuitenkin supertylsä enkä jaa tätä tunnustusta eteenpäin.

torstai 14. helmikuuta 2013

Skissedilla #197

Viime päivät ovat menneet itsetehtyjä koristeita nyhertäen. En tee niitä yleensä koskaan etukäteen valmiiksi, mutta nyt sain inspiraation ja olenkin kokeillut yhtä sun toista ideaa. Yksi näistä kokeiluista on yläkulman piparikukka kyhäelmä. Alakulman kyltti johon päivämäärä on merkattu on taas Onnekkaan käsistä, meidän askarteluvaihdosta, joka aikaansai koko koristeidenteko innostuksen.

With this LO I take part to Skissedilla's this week sketch. I used only one photo and switched the title and journaling places. My title is this time a photographed sign which shows where the picture was taken.
 
The top of the sign is attached with foam squares.
 
And some embellishment testing using two Fiskar punches and a button.


perjantai 8. helmikuuta 2013

Anu goes Anski

Emmolla on jo jonkin aikaa pyörinyt Vuoroin vieraissa -haaste jossa tällä kertaa on vierasilla ollut Anski. Anskin vierailuun voit klikkautua *tästä*.

Itse olen Anskin tyylistä tykännyt aina ja nyt oli viimein pakko osallistua tähänkin haastesarjaan. Yritin toteuttaa haastetta useammankin leiskan parissa, mutta mikään ei niistä onnistunut toivotusti. Ongelmakohdaksi muotoutui napit, joita Anski runsaasti käyttää ja joiden kautta yritin haastetta lähestyä. Sitten tulikin jo kiire, hylkäsin napit ja sain jopa jotain aikaiseksi. Anskin blogiin voit klikkautua suoraan *tästä*.

 Anskin tyylistä poimin leiskaani rykelmän, josta suuntautuu nurkkaa kohden kahta eri väriä roiskeita sekä muuta sekalaista. Leiskassani lentää perhosia kun ne napit ei oikein luonnistuneet sekä puolihelmiä. Anski käyttää myös paljon kukkia joten vähän sitäkin, ja maalia tai muuta vastaavaa, joten rykelmän alle on sabluunan kanssa laitettu gessoa.

Tarkoituksenani oli laittaa Anskin tyyliin oma kuva ja pohdintaa, mutta printtausteknisistä syistä jouduin siitä luopumaan. Niin tästä tulikin leiska vanhemmistani ja ajatuksia siitä miten heidän kestävä parisuhde on vaikuttanut omaankin parisuhteeseeni. Siis kuvasta huolimatta kuitenkin pohdiskelua itsestäni. Ja kuva on tietysti pienikokoinen, kuten Anskillakin pääsääntöisesti

Rykelmästä löytyy kohokuvioitu paperi jota on mistattu sekä sinisellä että keltaisella. Sinisen värin suihkasin suoraan taskuun ennen BigShotin läpi mankelointia, mutta väri jäi sen verran hailakaksi että käytin vielä sinistä mustetta muutamaan kohtaan saadakseni kuvion paremmin näkyviin. Muutoin paperit silppulaatikosta.
Jokin aika sitten innostuin gessoamaan mappi ö:n papereita kauttaaltaan valkoisiksi. Yhteen laitoin jämäkirjaimia, joiden yli vedin toisen kerroksen gessoa. Sitä paperia on käytetty näissä perhosissa, joita on sitten vielä vähän mistattu samalla värillä jota leiskassa on käytetty muutenkin.

Toisen kammotuspaperin gessosin kauttaaltaan, jonka jälkeen läiskäsin siihen päälle sen jämäkirjaimien käytön jälkeen tyhjäksi jääneen tarrapohjan ja gessosin päältä. Ja siitä on tullut ihan suosikkini! Kun se onkin poikkeuksellisesti kolmiulotteinen ikäänkuin alaspäin niin tykkään siitä kovin. Siitä paperista on tehty nämä sydämet.
Kirjaimet oli pinkit ja se vähän kuultaa läpi, muttei minusta kuitenkaan häiritsevästi. Sydämetkin on mistattu samalla värillä kuin kaikki muukin. Nämä aakkoset oli vanhoja BG:n tarroja, uusissa Thickerseissä ja muissa ei olekaan näitä ihania tarrareunoja joihin nyt niin ihastuin. Vaan taitaapa niitä vanhojakin tarroja vielä jokunen levy nurkissa olla ;) Kerroksista tulee melko paksu, eikä varmaan mene käsileikkureilla, tämä BigShotin sydänstanssi on sellaista paksua laatua joka jaksaa tämänkin leikkaa.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Taistelu teemapapereita vastaan alkakoon!

Käydessäni läpi paperivarastoani törmäsin taas erääseen paperiin joka on siellä pyörinyt jotakuinkin niin kauan kun olen sitä paperivarastoni kasvattanut. Kysymys kuuluu, miksi? Väri on kiva ja paperi on muutoinkin kiva, joten miksi se siellä vain pyörii?

Koska se on avaruusteemainen, ja eipä ole tullut viime aikoina avaruudessa käytyä.. Päätin että nyt se saa joutua jo kiertoon ja sen mukana voi hyvin rikkoa muutaman muunkin, kenties pääasiassa vain omassa päässä olevan, tietyn skräppäykseen liittyvän "pakon"

Ja siitä tuli kiva, vaikkei asia sisällöllä ole mitään tekemistä avaruuden tai rakettien kanssa.

Toinen sääntö on se, että joulukuvat kuuluu laittaa papereille, joissa on poroja, kuusia, pukkeja, kuusenkoristeita tai muuta teemaan kuuluvaa.

Tai sitten ei.
Itse en ole enää vuosiin ostanut skräppäykseen jouluteemaisia papereita, sillä en tule tehneeksi niitä joulusivuja kuin muutaman vuodessa. Ja niiden poropapereiden käyttö muuhun vuodenaikaan ei vain jotenkaan luonnistu. Nämä paperit löytyi kaikki silppulaatikosta ranskanpastillien väreissä.

Kolmantena tulee talvikuvat, jotka kuuluu laittaa sinisävyisille papereille. Miksi?

Niin päätyi hiihtokuvat punaiselle pohjalle. Kokeilin tähän samalla Paperiliittimen Riikan taannoista vinkkiä kohokuviotaskulla leimaamisesta. Miten nerokas ja yksinkertainen idea! Pohjassa kahta eri väriä ja kahta eri kohotaskua. Ylänurkassa ja otsikon alla on myös leimausta.
Tällä leiskalla osallistun myös Skräppihetket haasteiden ensimmäiseen haasteeseen, jonka aiheena oli kuvakollaasi.

ps. Olen viime aikoina tallentanut blogiin tulevat kuvat pienemmässä koossa, jotta Picasan kuvatila vetäisi niitä mahdollisimman paljon. Missä koossa te kuvat lataatte, vai kiinnittääkö siihen kukaan mitään huomiota? Muutaman postauksen jälkeen väitän itse huomaavani laatueron ja aika näyttää löytääkö sitä mitään kultaista keskitietä tässä aiheessa..