lauantai 25. elokuuta 2012

Skissedilla: Sketch #172

Tämän kertaisessa Skissedillassa oli niin kiva luonnos että askarteluinnostus heräsi heti.
Jokunen hetki aiemmin tein esikoisestani samantyylisen sivun hänen täytettyään kuusi, nyt vuorossa kuopus joka täytti kesällä yksi.
 
"Now that you're 1" LO tells about my son now that he's turned one. What he likes to do and what he's like. I previously made a LO of my firstborn who turned six, and intend to make a LO every time one of my kids have a birthday.

Tarvikkeet/Materials: Paperit pääosin/Papers mostly Studio Calico:Heyday, Cosmo Cricket: Baby Jane; Leimasimet/Stamps Gel-a-tins: Sewing kit, AC Amy Tangerine: Lovestruck; Otsikko/Title AC thickers Dolce, OA Sticky Keys Teal and Cream ja maalia, muutama nappi sekä washi teippiä and paint, few buttons and some washi tape

Näihin ulkomaalaisiin haasteisiin osallistuminen on herättänyt taas mietinnän blurraamisesta, jota ei tunnu kukaan ulkolaisista bloginpitäjistä harrastavan. En vain osaa siitä luopua..

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Haaste[el]lista #9

Listan yhdeksäs haaste oli itsensä haastaminen. Mulle on aina ollut vaikeaa yli kolmen valokuvan leiskat ja päätinkin yrittää saada siitä jotain aikaiseksi.
 
Yritin pitää sen varsin yksinkertaisena ettei haaste tule liian hankalaksi ja ompeluksia lukuun ottamatta olen tähän varsin tyytyväinen.

 Tähän on hyvä päättää listan läpikäynti. Tällainen tahti ei todellakaan ole minulle normaali, ja jossain vaiheessa tulikin jo aikamoinen askarteluähky. Parin päivän tauko auttoi jo kummasti ja sainkin vielä tämän aikaiseksi. Kiitos järjestäjille! Mukavasti saitte säpinää blogeissa aikaiseksi =)

Haaste[el]lista #6 -journaling

Tässä haasteessa kaivattiin tekstiä, ja sitähän tuli. Tein eräästä tyttöjen illasta josta tiesin että tulee tekstiä reilusti. Ja kun aloitin, niin jotenkin se runosuoli sitten vaan ryhtyi suoltamaan sitä tarinaa. Jouduin jossain vaiheessa jo lyhentämäänkin kun kaikki ei mahtunut paperille..
Koko ilta oli varsin levoton, ja kirjoitinkin tekstin lennokkaan levottomaan sävyyn ja sen jälkeen vielä tein leiskankin levottomaksi jotta se oli juuri sellainen mikä sitä iltaa kuvastaa. Otsikko on koko tekstin alku.

Aiemmin mietin miten voisi käyttää neliskanttisia jämäkirjaimia, ja tähän sainkin jotain upoteltua. Tekstin sekaan oli helppo lisää joku yksittäinen kirjain, mutta laitoin niitä myös koneella kirjoitetun tekstin alle korostaakseni sitä tiettyä sanaa.


torstai 9. elokuuta 2012

Haaste[el]lista # 12 - nappeja

Listaa edelleen eteenpäin ja nappihaasteella.
Tarkoituksena olis tehdä aina lasten synttäreiden tienoolla leiska jossa he saa itse "puheenvuoron" sen sijaan että kirjaan heistä ylös omia mietteitäni. Koska tykästyin tuohon tuohon taustapaperiin niin kovin en halunnut peittää sitä paperilla ja mikäpä sen parempaa koristetta kuin napit =)
Käytin kuvaan pitkästä aikaa actionia ja lupasinkin itselleni käyttäväni niitä enemmän ja lataavani niitä vähemmän ;)

Yleensä leikkaan näistä hankalakantaisista napeista sen kannan irti mutta tähän jäi muutama kannan kera. Viimeksi ostin säästösyistä BG:n taskuja ja nepä onkin huomattavasti kaposempia kuin aiemmin käyttämäni AC:n taskut. Mitä luultavimmin ei ole toivoakaan tätä sinne taskuun upottaa ilman että nakertaa sivuista *grr*

Hankala skräpätä tämä kuusi vuotta.. Vaikka miten yritin niin viirejä laittaessa se pelkäämäni kävi. Niitä viirejä oli ensin viisi mutta se vaan ei näyttänyt hyvältä ja vähensin parilla. Sitten liimat kiinni ja valmista katsoessani reaktio oli "Iik! Siellä se paholaisen luku nyt sitten luuraa" ;)

tiistai 7. elokuuta 2012

Haasteellista #5 Kuva keskipisteenä

Koska tämä ei ole lainkaan mun normaali leiskojen työstövauhti niin jossain vaiheessa ajattelin mitenköhän paljon tässä tulee toistettua itseään. Tämä ei kyllä lainkaan ainakaan muistuta mitään aiempia.

Kasasin kaikki koristeet kuvien ympärille korostaakseni niitä muuten tässä ei mitään ihmeitä ole.
Perhonen on leimattu ja väritetty Aqua Markereilla (niiden Pro Markerien vesiversio).
Tehosteaine haasteeseen purkkeja kaivellessani törmäsin käyttämättömään samettijauheeseen. Siitä tuli tämä päällystetty haaraniitti.

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Haasteellista #3: Tehosteaineet

Lähipiiristä löytyy nuorimies joka haaveilee omasta järkkäristä ja kyselee aina käyttöön mun kameraa kun sen mulla käsissä näkee. Ja mielelläni lainaan, kun sieltä löytyy aina kaikenlaista hauskaa herran jäljiltä ja olenkin todennut että kameraa voi käyttää niin kovin eri tavoilla..

Kaivoin edes muutaman sellaisen apuaineen mitä ei vähään aikaan ole tullut käyteltyä. Leiskasta löytyy kolmea eri maalia (yksi niistä isoissa kirjaimissa), Pearl Makeria, Rangerin Cracle Paintia, Glossy Accentia ja Cracle Accentia.
Tässä ruskeana laatikosta löytyvä Cracle Paint. Yks suosikeista, mutta en tiedä saako sitä enää mistään. Yläosassa näkyvä nuoli on tehty kalvolle Pearl Makerilla.
Tähdissä oli Cracle Accentia.
Molempien kameroiden "silmät" korostin Glossy Accentilla, joskin tulos jäi aika huomaamattomaksi.
Ja mukana tietysti se yki tärkeimmistä tehosteaineista eli OmpeluKone =D

Kaikki EP:n This&That lukuunottamatta haaraniittejä ja isompia kirjaimia jotka BG:n.


lauantai 4. elokuuta 2012

Haasteellista # 2: Kolmio

Varauduin alunperin henkisesti siihen, että haasteiden osallistumisaika voi olla todella lyhyt ja vkl tehdään tiukkaan askartelua. No, ei se vaan oikein kolmen pienen lapsen kanssa onnistu, mutta yritys on suhteellisen hyvä seiska ;)
Joten suonette anteeksi jos kirjoitusasu on kummallinen, sillä postaukset hoidetaan nuorimmaista syöttäessä, sillä toisella kädellä mikä ei ole lusikassa kiinni. Muu aika yritetään tuhertaa paperin kanssa.
Haaste #2 antoi aiheeksi kolmion. Muoto osoittautui yllättävän haastavaksi.
Ei tällä sivulla tulla jäämään historiankirjoihin, mutta menkööt! Lähdin sillä ajatuksella että koska kuva on pieni niin sivustakin tulee pieni ja tein sen kokoon 6*12. Huono idea sillä en oikein tajunnutkaan miten paljon tähän oli tekstiä tulossa eikä se sitten mahtunut mihinkään. Siinä vaiheessa osa sivusta oli jo kiinni ei sille tarinoinnille jäänyt paikkaa kuin alaspäin vedettäväksi. Sääli, sillä ei sitä sieltä taida kukaan juuri vedellä.
Kolmiota tuli kahteen lippuun sekä tuohon sivun kummalliseen aukkoon. Haasteiden ohessa yritän käyttää myös vanhempia materiaaleja ja pohja on gessottu DCWV:n paperi joka oli muutoin turhan räikeä.

torstai 2. elokuuta 2012

Erilainen hääkortti

Mitä tehdä jos henkilö ei kutsu sinua häihin mutta haluat kuitenkin jotenkin häntä muistaa? Laitat tietysti kortin postin kautta, kirjoitat kuoreen Rva Janna Mikäsenytlienee ja toivot että vastaanottaja vielä muistaa kummallisen huumorintajusi.
Ja kortin luettuaan vastaanottaja luultavasti huokaisee helpotuksesta ettei tullut sinua kutsuneeksi. ;)

Tämä kortti on kaikessa epäsovinnaisuudessaan hyvä aloitus tämän blogin kortti-osiolle, sillä se on ainakin varsin tekijänsä näköinen.